HBL HBL

‘’Ik had niet gedacht dat het onderwijs ook in mij zat als ondernemer’’

Ik ben al ruim 20 jaar actief als ondernemer in de evenementenwereld en daarnaast sinds 2 jaar ook in loondienst als event manager op Het Baarnsch Lyceum. Een functie die je niet zo vaak tegenkomt op een middelbare school. Op het Baarnsch Lyceum echter is de functie inmiddels niet meer weg te denken. Ondanks dat veel van mijn familieleden voor de klas hebben gestaan had ik zelf niet gedacht in het onderwijs terecht te komen.

Aulacommissie
Ik vind het bijzonder dat deze school erg veel ruimte biedt voor kunst, cultuur, sport, media en muziek. Daar horen natuurlijk ook verschillende evenementen bij zoals toneelvoorstellingen, sportdagen, talentenjachten, schoolfeesten en interlyceales. Als eventmanager heb ik de eindverantwoordelijkheid voor alle evenementen in en rond de school. Dit doe ik niet alleen maar samen met de aulacommissie, een groep van 10 enthousiaste leerlingen uit verschillende leerjaren van zowel havo, vwo als gymnasium. Wij faciliteren de evenementen met behulp van licht, geluid en video.

Tijdens de corona-periode moesten wij als aulacommissie een nieuwe weg inslaan om zoveel mogelijk de school draaiende te houden. Zo begonnen wij met het zelf produceren van livestreams, online informatieavonden en online open dagen voor de basisscholen. Daar kwam mijn ervaring als ondernemer goed van pas! Het heeft uiteindelijk geleid tot een nieuwe richting binnen de aulacommissie namelijk videoproductie. Eens in de zoveel tijd ga ik met de aulacommissie op pad om de leerlingen kennis te laten maken met mensen uit de ondernemerswereld en een kijkje te nemen in de mediawereld.

De juiste plek
De vrijheid en de ruimte voor creativiteit die je krijgt als medewerker om samen met de leerlingen dingen te creëren en te organiseren maakt mijn werk afwisselend, geen dag is hetzelfde. Met het overbrengen van kennis en kunde uit de praktijk aan de leerlingen voel ik mij hier op de juiste plek.

Ander nieuws

Reünie 2024

Reünie zaterdag 13 april 2024

Lees meer

Strategisch Beleidsplan 2022-2026

Het Baarnsch Lyceum heeft voor de jaren 2022 - 2026 een strategisch beleidsplan opgesteld in samenspraak met medewerkers, leerlingen, ouder(s)/verzorger(s) en externe partijen.

Lees meer

Vakantie en belangrijke data 23-24 en 24-25

Vakantie- en feestdagen overzicht voor schooljaar 23-24 en 24-25

Lees meer