HBL HBL

‘In de mediatheek zijn er meer dan 8.000 boeken in vijf verschillende talen beschikbaar. Maar ook toegang tot vele andere digitale kanalen om informatie te vinden‘.

In het hart van de school bevindt zich de mediatheek. Een fijne plek voor leerlingen om te studeren, boeken te lenen en documentatie te zoeken voor opdrachten en projecten. Er is een royale leestafel, een gezellige leeshoek en er staan twaalf computers ter beschikking van leerlingen voor huiswerk of projecten.

De collectie bestaat uit meer dan 8.000 boeken in vijf talen. Samen met het docententeam wordt steeds gewerkt aan het actualiseren van de collectie. Leerlingen hebben daardoor de beschikking over zowel de klassieke werken als over de nieuwste literatuur en informatieve media.

De mediatheek is maandag t/m vrijdag geopend van 9.05 uur tot 15.05 uur. Er is een onderverdeling in de volgende categorieën: Nederlands Jeugd, Young Adult (boeken voor 12–15 jarigen), Nederlands literatuur, Poëzie, Engelse, Franse, Spaanse en Duitse literatuur en Informatieve media. De mediatheek biedt leerlingen een keur aan mogelijkheden om kennis te vergaren. Van ruim 350 boektitels is de verfilming te leen op DVD. Er is ook een collectie luisterboeken.

Leerlingen hebben toegang tot de digitale mediatheek ‘Aura Online‘. Op deze pagina kunnen ze online de catalogus doorzoeken, boeken reserveren en verlengen. Er staan ook allerlei betrouwbare bronnen, nuttige websites en databanken op die zij kunnen gebruiken voor hun studie. De gratis Aura smartphone app toont de geleende boeken en waarschuwt wanneer ze ingeleverd moeten worden. Ook met de app kunnen leerlingen reserveren, verlengen en raadplegen. De Aura Online pagina geeft leerlingen toegang tot diverse databanken, zoals de Krantenbank, de Uittrekselbank en tal van andere handige websites die ondersteuning bieden bij het studeren.

De medewerkers van de mediatheek helpen iedereen graag verder!