HBL HBL

‘Ik heb hier de kansen om door te groeien!’ 

‘Net pas afgestudeerd maar nu al aan de slag als docent geschiedenis/maatschappijleer en mentor van klas 1. Wat een vertrouwen en ervaring heb ik hier tot nu toe gekregen! 

Als oud-leerling was het een logische beslissing om hier stage te komen lopen. Ik liep mee met mijn oud-geschiedenisdocent en mocht gelijk voor de klas staan. Op een prettige, veilige manier ben ik erachter gekomen dat ik docent wil zijn. Dat heeft ertoe geleden dat ik nu mijn mannetje sta voor de klas. 

Geschiedenis is een hoop informatie. Ik probeer het onderwerp altijd zo dicht mogelijk bij de leerlingen te leggen. Dit doe ik door de leerlingen te laten verplaatsen in de schoenen van personen uit het tijdvak waar we het over hebben. Zo maak je het verhaal eigen. Leerlingen die meer hulp nodig hebben koppel ik met leerlingen die sterk in het vak zijn. Je bent altijd opzoek naar de juiste manier om je leerling goed te laten presteren. Elke leerling moet immers wel de juiste kennis hebben. 

Ik praat niet alleen over de lesstof, maar praat ook over het leven van de leerlingen om zo een goede band te kweken. Door mijn iets jongere leeftijd zit daar misschien ook een voordeel. Ik begrijp de leerlingen meestal goed.

De uitdaging voor mij is nu om nog verder door te groeien en een master af te ronden. Dan kan ik ook de bovenbouw lesgeven. Eén ding is wel zeker, ik verveel me hier nog lang niet en ik heb hier de kans om door te groeien!’

Ander nieuws

Welkom op de vernieuwde website van Het Baarnsch Lyceum!

De website is in een nieuw jasje gestoken. Daarnaast zijn de inlogpagina's van de ouder, leerling en medewerkers verhuist naar een ander platform.

Lees meer

Strategisch Beleidsplan 2022-2026

Het Baarnsch Lyceum heeft voor de komende jaren een nieuw strategisch beleidsplan opgesteld in samenspraak met leerlingen, ouder(s)/verzorger(s), medewerkers en externe partijen.

Lees meer

Vakantie en feestdagen 2022-2023

Vlak voor de zomervakantie heeft de mr ingestemd met het nieuwe vakantie- en feestdagen overzicht voor schooljaar 2022-2023.

Lees meer