HBL HBL

‘Het Baarnsch Lyceum is geen standaard middelbare school’

‘Het Baarnsch Lyceum is een UNESCO-ambassador school. Met een leerlingenwerkgroep UNESCO, een groep enthousiaste leerlingen uit alle leerlagen/niveaus, gaan we aan de slag met verschillende UNESCO zaken en regelen we uitwisselingen met andere UNESCO scholen. De school is bijvoorbeeld de laatste jaren veel duurzamer en groener geworden. In Nederland is het fijn wonen en werken, maar in andere landen is het veel moeilijker leven. Daar moeten onze leerlingen zich bewust van zijn. Ik breng ze een beetje uit hun comfortzone en geef ze een open mind.

Docent aardrijkskunde
Ik hou van persoonlijke benadering en leerlingen kunnen mij goed bereiken. Zo zit het ook met de lessen. We kijken verder dan het boek. Ik ben constant bezig hoe het interessant blijft voor leerlingen. Zo zitten leerlingen in mijn aardrijkskundeles ook niet in een busopstelling. Ze zitten in groepjes om elkaar te helpen. Ik bedenk veel eigen opdrachten buiten het boek. Je moet leerlingen constant triggeren om het leuk te houden.

De ene dag geef ik veel les en de andere dag ben ik er op uit. Door die afwisseling vliegen de dagen voorbij!’

Ander nieuws

Reünie 2024

Reünie zaterdag 13 april 2024

Lees meer

Strategisch Beleidsplan 2022-2026

Het Baarnsch Lyceum heeft voor de jaren 2022 - 2026 een strategisch beleidsplan opgesteld in samenspraak met medewerkers, leerlingen, ouder(s)/verzorger(s) en externe partijen.

Lees meer

Vakantie en belangrijke data 23-24 en 24-25

Vakantie- en feestdagen overzicht voor schooljaar 23-24 en 24-25

Lees meer