Bestuur en toezicht

Het Baarnsch Lyceum is een school op algemeen bijzondere grondslag. Het Baarnsch Lyceum is al sinds 1919 een zelfstandige en kleinschalig georganiseerde school.

Het Baarnsch Lyceum is een 'bijzondere' school. Dat wil zeggen dat het bevoegd gezag wordt gevormd door een eigen, autonoom bestuur met toezichthouders. Het bestuur is zorgvuldig samengesteld en bestaat uit experts met verschillende competenties. Bij vacatures vindt er een sollicitatieprocedure plaats.

Sinds 28 november 2017 is het toezicht en de uitvoering van bestuurlijke verantwoordelijkheid op Het Baarnsch Lyceum organiek gescheiden conform het two-tiermodel. De school wordt geleid door de rector/bestuurder. De rector/bestuurder draagt de algehele verantwoordelijkheid voor de gang van zaken op school. Daarnaast bestaat er een raad van toezicht, die toezicht op de bestuurder en het reilen en zeilen van de school houdt.

De raad van toezicht voert zijn functie uit op basis van diverse reglementen, waaronder: de statuten, het reglement beheer en toezicht, het beoordelingskader bestuurder, het toezichtkader etc. U vindt deze reglementen onderaan.

De raad van toezicht vervult ten aanzien van de rector/bestuurder de werkgeversrol, benoemt of ontslaat deze en stelt onder andere de begroting en het strategisch beleid vast.

Het bestuur is lid van de Vereniging van Toezichthouders in Onderwijsinstellingen VTOI (lidmaatschapsnummer: 2003 336)

De leden van het (toezichthoudend)bestuur zijn:

• dhr. drs. H. van Ommen, rector-bestuurder
  • dhr. P. van Zanen, voorzitter I  marketing | directeur dienst marketing & communicatie Radboud Universiteit
  • dhr. F.J. Klijzing, vice voorzitter I HRM
  • mw. drs. C. Geertsma, lid | algemene zaken, directeur bedrijfsvoering Veiligheidsregio Utrecht
  • dhr. G. Jellema, lid | financiën | fund manager Hypotheken Syntrus Achmea Real Estate & Finance, lid raad van toezicht Steunfonds pc hbo Utrecht
  • dhr. I. Lüttger, lid | code goed bestuur, professionalisering, huisvesting | corporate real estate manager, EMEA Air Products & Chemicals Inc.
  • mw. C. Klijn, lid | onderwijs | coördinator, docent Engels en Nederlands Laar & Berg, lerarenopleider Nederlands NCOI, examinator instituut Archimedes, Auteur bij Uitgeverij Malmberg

Het bestuur wordt ondersteund door managementassistent. De rector-bestuurder is eerste aanspreekpunt voor bestuurlijke zaken. Het toezichthoudend bestuur is bereikbaar via het e-mailadres: bestuur@hetbaarnschlyceum.nl.

Statutaire naam

Stichting Het Baarnsch Lyceum