Menu

Speerpunt Sport

Dit programma is speciaal bedoeld voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in extra sport en bewegen en die meer willen weten over de achtergronden van sport en bewegen. Het speerpunt is voor leerlingen die het leuk vinden om veel verschillende sporten te doen en er meer over te weten. Dit speerpunt is een goede aanloop naar het examenvak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM) dat je in de bovenbouw kan kiezen. Een goede voorbereiding dus.

Is dit speerpunt iets voor jou?

Als jij het leuk vindt om te sporten en om kennis te maken met nieuwe sporten is het speerpunt Sport en Bewegen iets voor jou. Je moet het een uitdaging vinden om je sportief te ontwikkelen en natuurlijk wil je daar je best voor doen. Je moet uit de voeten kunnen met veel verschillende sporten. Je hoeft beslist nog niet alles te kunnen, maar je moet wel bereid zijn en het lef hebben om tot een hoger niveau van bewegen te komen.

Wat doen we allemaal in deze lessen?

In de lessen gaan we dieper in op activiteiten als voetbal, basketbal, softbal, volleybal, handbal, unihockey, rugby, judo, turnen en atletiek. In de sportspeerpuntlessen komen we op een hoger niveau dan in de reguliere lessen. Ook onderwerpen als gezondheid, trainingsleer, spelregels en ‘scheidsrechteren’ komen aan bod. Zaken als samenwerken, hulpverlenen, organiseren, leidinggeven en omgaan met verschillen zijn verweven zijn in de oefenstof. Veel lessen worden op school gegeven in onze eigen uitgebreide sportaccommodatie. We gaan echter ook buiten de school sporten beoefenen onder leiding van gespecialiseerde instructeurs. Meedoen aan toernooien met andere scholen kan ook een onderdeel zijn van het programma.

Waarom bieden wij het speerpunt Sport en Bewegen aan?

Het Baarnsch Lyceum vindt sport belangrijk. We zijn gecertificeerd als Sportactieve School met in de onderbouw het Sportplusprogramma en in de bovenbouw met het vak BSM. Het speerpunt Sport en Bewegen hoort hier bij en voorziet in een behoefte van onze sportiever leerlingen.

Hoe word je toegelaten tot het speerpunt Sport en Bewegen?

Beweeg jij graag en goed en wil je nog beter worden: Schrijf dan een sollicitatiebrief waarin dat duidelijk wordt. Bij twijfel gaan we met je in gesprek om samen te kijken of het verstandig is om voor het speerpunt Sport en Bewegen te kiezen.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met mevrouw H.G. Smelik via sme@hetbaarnschlyceum.nl. 

Sluiten Inloggen