Menu

Speerpunt Science

Is Science iets voor jou?

Zoals je vast in je lessen natuurkunde, scheikunde, wiskunde en biologie merkt is de wereld om ons heen een groot onderzoekstheater. Of het nu gaat om psychologie of om hoe voertuigen zich bewegen. Zelfs je mobieltje zit vol natuurkunde (schakelingen, straling, wiskunde, geprogrammeerde codering) en scheikunde (kunststoffen en batterijen). Vind je het leuk om te ontdekken hoe de wereld om je heen werkt? Je hoeft geen ster te zijn om met ons mee op deze ontdekkingstocht te gaan. Een onderzoekende instelling is meer dan genoeg.

Het speerpunt

Je ontdekt op allerlei manieren hoe de wereld om ons heen werkt. Je doet bijvoorbeeld onderzoek naar hoe bruggen gebouwd worden en je bouwt daarbij zelf een spaghettibrug om je kennis in de praktijk toe te passen. Altijd willen weten waarom vogels vliegen, of waarom de lucht blauw is? Dit is je kans het uit te zoeken.

In uitdagende lesprogramma’s en projecten op basis van ontdekkend leren ga je in groepjes aan de slag met de verschillende kanten van het bèta onderwijs.

Het speerpunt science in het kort:

  • Voor leerlingen met een natuurlijke nieuwsgierigheid die de wereld om zich heen willen ontdekken;

  • Zeker niet alleen voor jongens en nerds;

  • Het is vakoverstijgend; Onderwerpen raken aan natuurkunde, scheikunde, biologie, techniek en wiskunde;

  • Science wordt in verschillende modules gegeven door verschillende docenten;

  • Sciencemodules kunnen zijn gekoppeld aan excursies, bijvoorbeeld museumbezoek;

  • Science ontwikkelt je wetenschappelijke manier van denken: oplossingsgericht, kritisch, en met begrip voor oorzaak en gevolg.

Sluiten Inloggen