Speerpunt ArtXperience

Wat is een speerpunt?
Op Het Baarnsch Lyceum heb je al snel de gelegenheid te ontdekken waar je interesses liggen. Daarom maak je voordat je naar klas 2 gaat, een keuze uit één van de vier speerpunten. De speerpunten waaruit je kunt kiezen zijn: Internationalisering, Science, TheArtXperience en Sport en Bewegen. In klas 2 krijg je twee uur per week les in het gekozen speerpunt en kies je weer een speerpunt voor klas 3. Dat kan hetzelfde zijn, maar je mag ook een nieuw speerpunt kiezen.

Wat leer je bij speerpunt TheArtXperience?
Speerpunt TheArtXperience is een geweldige ontdekkingsreis langs verschillende kunstdisciplines. Onze kernwaarden zijn leren met je hoofd, hart en handen. De leerling die voor TheArtXperience kiest krijgt een totale ervaring van kunst: voelen, zien, denken en maken. Leerlingen worden onder andere geïnspireerd door uitvoerende kunstenaars die de school binnen komen. Leerlingen krijgen als groep en als individu praktijk opdrachten waarbij de verbeelding centraal staat. We werken vanuit een thema, bijvoorbeeld “het Rembrandt-jaar”, om de actualiteit te kunnen gebruiken. Kortom een super leuk jaar waarin je de ruimte krijgt om lekker dingen te kunnen doen, en waarin het thema je richting geeft. Ontdek je talent en bij TheArtXperience en ga lekker aan de slag, want iedereen is een maker.

Welke onderdelen zijn er bij het speerpunt TheArtXperience?
We hebben een carroussel van verschillende kunst-disciplines: Beeldende kunst, muziek, theater, mode en design. Natuurlijk komen ook de nieuwe media aan bod zoals werken met film, fotografie en digitale middelen.

Wat kun je na het volgen van het speerpunt TheArtXperience?
Na het volgen van dit speerpunt en heb je je ontwikkeld op vele manieren. Natuurlijk heb je kennis gemaakt met verschillende technieken en kunststromingen. Je hebt zowel 2-dimensionaal als 3-dimensionaal werk gemaakt, zowel beeld als geluid. Ook heb je verschillende voorstellingen gezien, bijvoorbeeld film en theater. Je hebt dus een hoop geleerd en gezien op allerlei gebieden die met kunst en vormgeving te maken hebben.

Zijn er kosten aan het speerpunt TheArtXperience verbonden?
Er zijn geen kosten aan het speerpunt verbonden.

Meer weten?
Neem dan contact op met mevrouw Driessen via dri@hetbaarnschlyceum.nl.