Samenwerking Baarnsch Lyceum en De Uitkijck

De Uitkijck en het Baarnsch Lyceum gaan vanaf het nieuwe schooljaar samenwerken. Met ingang van september zal Het Baarnsch Lyceum een deel van de ruimte van De Uitkijck gaan gebruiken voor lessen en een huiswerkklas.  Dit betekent dat er dagelijks ongeveer 50 leerlingen van Het Baarnsch Lyceum lessen gaan volgen in de klaslokalen op de eerste verdieping.

Samenwerking en verbinding
De directies van beide scholen zijn blij met deze mogelijkheid, waarbij ze niet alleen ruimte gaan delen, maar ook onderwijskundig gaan samenwerken. Dit laatste vooral in de leeftijdscategorie 10 tot 14. De Uitkijck werkt op dit moment ook al samen met peuterspeelzaal en BSO Wonderland. Na de zomer starten zij met het 'Dalton Kind Centrum'. Het is een kans om verbinding te maken, waarbij er straks kinderen van 2 tot 18 jaar samen gebruikmaken van het gebouw.

Centrum voor ontmoeting en onderwijs
De gemeente is eigenaar van het schoolgebouw. Ook wethouder Prakke is enthousiast over het plan. "Het is een mooie samenwerking waarmee we weer wat meer invulling geven aan het oorspronkelijke doel van het gebouw: een centrum voor ontmoeting en onderwijs."

Vijf klaslokalen
De leerlingen van Het Baarnsch Lyceum gaan in het gebouw van De Uitkijck aan de slag in kleine clusters en er komt een huiswerkklas. Ze betrekken de eerste verdieping met vijf klaslokalen. In de roosters wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de verschillende locaties, zodat het heen-en-weer pendelen tot een minimum beperkt blijft.

Schoolfietsen
De komende periode gaan de scholen met elkaar en met de gemeente afspraken maken over het gebruik, onderhoud en schoonmaak van het pand. Daarbij is speciale aandacht voor mogelijkheden om de fietsen en een enkele scooter van de leerlingen te parkeren. Het Baarnsch Lyceum stimuleert de leerlingen en docenten om met de fiets naar de tweede locatie te reizen, daarvoor worden zelfs speciale schoolfietsen aangeschaft.