Kerstmarkt in het teken van Malawi

Elk jaar organiseert Het Baarnsch Lyceum op eigen terrein een traditionele kerstmarkt, waarvan de opbrengsten naar een goed doel gaan. Dit jaar is de kerstmarkt op donderdag 20 december van 17.00 tot 20.30 uur. Nieuw is dat naast de kerstmarkt ook een kerstdiner wordt georganiseerd waar ouders zich voor kunnen inschrijven. Het kerstdiner wordt verzorgd door de derde- en vierdeklassers en zal plaatsvinden in de aula. Dit jaar zijn verschillende onderwijsprojecten in Malawi het goede doel.

Goede doel
Malawi ligt in zuidelijk Afrika en grenst aan Zambia, Tanzania en Mozambique. Het is één van de armere landen in Afrika en vooral het onderwijs laat te wensen over. Er zijn lang niet overal middelbare scholen, zodat veel kinderen iedere dag een paar uur moeten lopen om naar school te gaan. Investeren in educatie is het terugdringen van armoede.

Het Baarnsch Lyceum werkt samen met de Eva Demaya Stichting. Deze stichting verzorgt donaties die nodig zijn om het Eva Demaya Centre in het noorden van Malawi draaiende te houden. Het centrum heeft als doel het leven van de mensen in de omgeving te verbeteren door middel van het bieden van gezondheidszorg en onderwijsmogelijkheden. Het Baarnsch Lyceum heeft er voor gekozen om het geld dat we ophalen met onze kerstmarktactiviteiten te verdelen over de verschillende onderwijsprojecten.

Kerstdiner
Ouders kunnen zich aanmelden voor het kerstdiner. In vier rondes wordt er een driegangen diner geserveerd door de gastheren en gastvrouwen uit de tweede klas inclusief een drankje. Leerlingen uit de onder- en bovenbouw zullen zorgen voor muzikale omlijsting. Meer informatie en aanmelden kan via de volgende link: https://lustrum.hetbaarnschlyceum.nl.