Menu

Elektrische voetafdruk HBL met 43% verkleind!

woensdag 11 september 2019 14:46

Elektrische voetafdruk HBL met 43% verkleind!

Het Baarnsch Lyceum maakt zich niet alleen druk om het welzijn van zijn leerlingen, maar ook om het welzijn van de wereld. Om die reden is Het Baarnsch Lyceum twee jaar geleden UNESCO-school geworden. Samen met leerlingen, medewerkers en vrijwilligers wordt regelmatig gekeken hoe de impact van de school op de omgeving en het milieu gunstig kan worden beïnvloed. Energieverbruik speelt daarin een belangrijke rol.  

De eind 2017 geplaatste zonnepanelen leveren al een flinke besparing, maar daar bovenop zijn ook nog andere besparingen doorgevoerd op gebied van verlichting, digiboards, inzet van installaties en gewoon door aandacht voor onnodig verbruik. 

Een van onze vrijwilligers, Carel van Lange, de vader van drie oud-leerlingen, levert met hulp van zijn bedrijf IntoTrend, een fraai inzicht in de energieprestatie van ons Lyceum. Voor de liefhebbers hebben we hieronder een grafiek die duidelijk maakt wat is gepresteerd.   

Waar het uiteindelijk om gaat is dat we met vergroening en besparing de elektrische voetafdruk van het Lyceum met 43% hebben verkleind en daar zijn we best trots op!

« Terug

Maandoverzicht > 2019 - 2020 > september 2019

Geen berichten gevonden

Sluiten Inloggen