Menu

Vervolgoproep inzending gedichten lustrumbundel 2019

woensdag 16 januari 2019 13:22

Vervolgoproep inzending gedichten lustrumbundel 2019

Velen hebben een gedicht ingestuurd voor de lustrumbundel 2019. We hebben echter de indruk dat door de kerstvakantie niet iedereen de kans heeft gegrepen mee te doen. Daarom krijg je nog de gelegenheid een gedicht in te sturen en wel tot maandag 21 januari 22.00 uur.

Een jury van deskundigen zal bepalen welke gedichten de beste zijn en die worden in de bundel gepubliceerd. Er is geen thema, je levert gewoon je beste gedicht in, maar….

  • Je mag slechts één gedicht inleveren.
  • Het gedicht moet van jezelf zijn. Plagiaat (overnemen van internet bijvoorbeeld) is verboden.
  • Je moet het gedicht inleveren op de website van de school in een word-document. Het mag dus niet handgeschreven zijn.
  • Je gedicht hoef je niet per se in het Nederlands te schrijven. Wil je het in een andere taal schrijven dan het Nederlands, bijvoorbeeld in je moedertaal, dan is je bijdrage in die taal ook meer dan welkom. Is het een taal die we niet onderwijzen op school, doe daar dan een vertaling in het Nederlands bij. Zo is er bij een vorig lustrum ooit een gedicht in het Portugees opgenomen.
  • Een eigen vertaling naar het Nederlands van een gedicht in een vreemde taal of een songtekst mag, maar dan moet je wel het origineel er bij voegen. (Maak bij voorbeeld een vertaling van Let’s Start a Band of van If you were a Sailboat)
  • Je gedicht moet niet te lang zijn, want het moet passen op een A-vijfje (dat is de helft van een A-viertje).
  • Noteer bij je gedicht je naam en je klas. Wil je je werk anoniem of onder een schuilnaam laten publiceren, dan kan dat, maar dan kan je natuurlijk niet voor de prijsuitreiking in aanmerking komen. Stel dat jouw anoniem ingeleverde gedicht prijswinnend is, dan kan je altijd nog ervoor kiezen te  melden wie je bent.

Wil je meer informatie, vraag die dan aan je leraar Nederlands of aan mevrouw Vink, mevrouw Van de Linden of meneer Van Staveren, allen van de sectie Nederlands. Lever je gedicht in via gedicht@hetbaarnschlyceum.nl. 

« Terug

Maandoverzicht > 2018 - 2019 > januari 2019

Geen berichten gevonden

Sluiten Inloggen