HBL HBL

Op zaterdag 13 april 2024 organiseren we weer een reünie voor oud-leerlingen en oud-medewerkers want in 2024 bestaat Het Baarnsch Lyceum 105 jaar! Reserveer de datum alvast in je agenda en in de tussentijd: hoort, zegt het voort! Aanmelden kan via deze pagina.

Het Baarnsch Lyceum en de Waldheim mavo, mogen nu al van start met het maken van plannen voor een uitbreiding. Dat is een jaar vroeger dan in het oorspronkelijke huisvestingsplan van de gemeente stond. Op 31 mei heeft de gemeenteraad van Baarn ingestemd met het beschikbaar stellen van een voorbereidingskrediet voor uitbreiding van Het Baarnsch Lyceum en de Waldheim Mavo.

Het is ook nodig. Want HBL, ooit gebouwd voor 990 leerlingen, volgend jaar 1150, barst uit haar voegen. Een mooie extra vleugel met passende faciliteiten gaat ervoor zorgen dat de noodlokalen en fietstochtjes naar de Uitkijck overbodig worden.

Hoe lang het proces gaat duren is moeilijk te voorspellen, maar beide scholen geven vol gas. Wij zijn al in gesprek met architectenbureau Bos. Natuurlijk delen we de uitbereidingsplannen zodra dat kan.

Het Baarnsch Lyceum heeft voor de komende jaren een nieuw strategisch beleidsplan opgesteld in samenspraak met medewerkers, leerlingen, ouder(s)/verzorger(s) en externe partijen. Het plan is bij de start van het schooljaar 2022-2023 gepresenteerd aan medewerkers, leerlingen en ouder(s)/verzorger(s). Klik hier voor het strategisch beleidsplan.

Het overzicht van vakanties en belangrijke data voor schooljaar 2023-2024 vind je hier.
Benieuwd naar het overzicht van vakanties en vrije dagen voor schooljaar 2024-2025?
Klik dan hier.

Ander nieuws

Reünie 2024

Reünie zaterdag 13 april 2024

Lees meer

Strategisch Beleidsplan 2022-2026

Het Baarnsch Lyceum heeft voor de jaren 2022 - 2026 een strategisch beleidsplan opgesteld in samenspraak met medewerkers, leerlingen, ouder(s)/verzorger(s) en externe partijen.

Lees meer