Talenten ontdekken tijdens de Grandi Art!

woensdag 05 februari 2020 09:38

Talenten ontdekken tijdens de Grandi Art!

De jaarlijkse Grandi Art, de kunstmanifestatie van het jaar, staat weer voor de deur: de voorronde voor de Artistieke Interlyceale, die al sinds de jaren dertig plaatsvindt tussen de oudste lycea van Nederland. De Grandi Art wordt nagenoeg geheel door de leerlingen, de seniores zelf georganiseerd. Het thema dit jaar is Dwalen. Woensdag 19 en donderdag 20 februari van 15.00 uur tot 21.00 uur laten onze leerlingen hun talenten zien in 18 categorieën. Op donderdag is er een afsluitend feest voor de leerlingen van de school tot 23.30 uur.

Iedereen is welkom om de Grandi Art bij te wonen; ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en vrienden. Het evenement vindt plaats in de aula die omgetoverd is tot theater door de aulacommissie. De leerlingen kunnen kiezen uit 18 categorieën, zoals: eloquentia, muziek solo klassiek of niet-klassiek, cabaret, toneel, dans, fotografie, tekenen, gedichten, schaken en dammen. De winnaars van de verschillende categorieën gaan door naar de Artistieke Interlyceale.

Artistieke Interlyceale
De Artistieke Interlyceale is een van de twee Interlyceales die samen met het Amsterdams Lyceum, het Kennemer Lyceum en het Lorentz Casimir Lyceum wordt georganiseerd. Dit zijn de drie oudste lycea op bijzonder neutrale grondslag van Nederland. Naast de Artistieke Interlyceale vindt jaarlijks de Sportinterlyceale plaats.