Het Baarnsch Lyceum viert eeuwfeest met partnerscholen

maandag 29 oktober 2018 15:06

Het Baarnsch Lyceum viert eeuwfeest met partnerscholen

Op maandag 12 november start onze traditionele Europaweek. In het kader van het 100-jarig jubileum van onze school zijn collega’s van onze tien partnerscholen uitgenodigd om het eeuwfeest mee te vieren tijdens de Europaweek. Van elke partnerschool komt er een delegatie naar Baarn, waaronder ook de schoolleiders. Op vrijdag 16 november is het hoogtepunt: the European Teacher Conference voor het hele docententeam en de internationale collega’s.

Gastspreker op deze dag is mevrouw Buiteveld, directeur Internationaal Beleid van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Zij zal deelnemen aan het rondetafelgesprek met een aantal leerlingen en binnen- en buitenlandse collega’s over de meerwaarde van internationalisering in het onderwijs. ’s Middags wordt de buitenlandse delegatie ontvangen door burgemeester Mark Roëll van Baarn en vervolgens krijgen de bezoekers een tour door Baarn in een echte Amerikaanse schoolbus. ’s Avonds wonen zij op school het Lagerhuisdebat bij van de deelnemers aan de Europaweek. 45 Nederlandse leerlingen hebben samen met 45 Europese jongeren uit vijf verschillende landen de hele week gewerkt aan thema’s rondom Europa. Deze week wordt afgesloten met een debat onder leiding van een professionele debatleider.

Tot slot staat er voor onze internationale gasten op zaterdag nog een excursie op het programma naar Leeuwarden, de culturele hoofdstad van Europa 2018! Wij kijken uit naar een bijzondere, leerzame en gezellige conferentie!