Fietsactie: 'Ik val op'

woensdag 17 oktober 2018 13:32

Fietsactie: 'Ik val op'

Fietsen zonder licht is gevaarlijk. Als je opvalt, ben je veiliger. Zodra de klok verzet wordt en het in de ochtend- en avondspits weer donker is, is het van levensbelang dat je fietsverlichting werkt en aan staat. We zijn blij dat veel van onze leerlingen op de fiets naar school toe komen. Helaas horen we te vaak dat een leerling wordt aangereden en daarbij letsel oploopt.

‚ÄčOmdat we het belangrijk vinden dat onze leerlingen veilig naar school toe komen houden we in navolging van vorig jaar op dinsdag 30 oktober weer een actiedag. Tijdens die dag willen we zoveel mogelijk fietsen van leerlingen controleren op werkende fietsverlichting. Leerlingen waarvan de fiets in orde is, ontvangen direct een gadget. Fietsen waarvan de fietsverlichting niet in orde is worden direct ter reparatie aangeboden aan de aanwezige fietsenmaker. Vorig jaar zijn er bijna 100 fietsen gerepareerd!