Menu

Thema-avond ouders/verzorgers: Het verslavende karakter van De Digitale Wereld

woensdag 17 oktober 2018 10:23

Thema-avond ouders/verzorgers: Het verslavende karakter van De Digitale Wereld

Verdwijnt uw zoon onmiddellijk in het gamen als hij thuiskomt en is het soms zelfs lastig om dit te onderbreken voor het avondeten? Is uw dochter voortdurend met haar smartphone bezig en lijkt het ‘online leven’ soms belangrijker dan het ‘echte leven’? Zijn Fortnite, Overwatch, Minecraft, Instagram of Snapchat belangrijker dan sporten of met elkaar iets doen? Vinden ze het lastig om zich op huiswerk te concentreren omdat ze steeds afgeleid raken door een aapje of social media?

De thema-avond voor ouders/verzorgers op woensdag 7 november staat in het teken van inzicht krijgen in het digitale gedrag van uw zoon/dochter en geeft handvatten om in contact te komen en bij te sturen op (de mate van) digitaal gedrag! Dit alles wordt geleid door de bevlogen Laurens Veltman. Hij coacht met Digital Awareness jongeren en volwassenen om zich niet te verliezen in digitaal gedrag, zoals gamen, smartphone, social media en YouTube. In zijn werk koppelt hij zijn persoonlijke ervaringen vanuit gameverslaving en poker aan zijn professie als psycholoog.

Tijdens deze avond krijgt u antwoord op o.a. de volgende vragen:

1.     Wat zijn de meest voorkomende digitale verleidingen en hoe werken deze?

2.     Hoe werkt het brein en waarom is het zo gevoelig voor de digitale wereld en social media?

3.     Waarom zijn jongeren zo geneigd zichzelf hierin te verliezen en hoe kan dit anders?

4.     Hoe sluit u aan bij de belevingswereld van uw zoon/dochter zonder ze blind te volgen?

5.     Waarom kunt u als ouder zo lastig tot uw zoon/dochter doordringen en hoe kan dit anders? 

De Oudercommissie van Het Baarnsch Lyceum nodigt u van harte uit om deze bijzondere lezing bij te wonen. Aanvang is 20.00 uur (inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur). Na afloop is er een gezellige borrel om met elkaar na te praten.  

Om een idee te hebben hoeveel mensen er komen, stellen wij het op prijs als u zich opgeeft via het volgende formulier. Ook als u zich niet hebt opgegeven en u wilt alsnog komen, ben u van harte welkom.  

Zegt het voort! 

« Terug

Maandoverzicht > 2018 - 2019 > oktober 2018

Geen berichten gevonden

Sluiten Inloggen