Menu

2 daags project op Het Baarnsch Lyceum over Verslaving: Mijn leven, mijn keuze!

maandag 25 juni 2018 07:35

2 daags project op Het Baarnsch Lyceum over Verslaving: Mijn leven, mijn keuze!

Mijn leven, mijn keuze! Zo heet het project dat wordt georganiseerd en begeleid door Stichting Be Aware op Het Baarnsch Lyceum.  Alle derde klassen havo, atheneum en gymnasium starten op vrijdag 6 juli en maandag 9 juli met het verdiepend project over Verslaving. Het doel van het project is te stimuleren dat de opgedane kennis beter beklijft, waardoor leerlingen op basis van kennis een betere keuze kunnen maken omtrent hun eigen gedrag en invloed kunnen uitoefenen als peer-to-peer op medeleerlingen. 

Leerlingen hebben van te voren een keuze gemaakt voor de verschillende onderwerpen: alcohol, gamen, drugs, roken, social media, gokken, leven met een verslaafde, seks en porno, medicijnen, voeding en eetstoornis.  Tijdens deze 2 dagen maken de leerlingen een voorlichting, die zij op maandagmiddag zullen presenteren aan hun ouders/verzorgers en tweedeklassers.

Naast de vaste voorlichters van Stichting Be Aware worden er een tiental vrijwilligers met een verslavingsverleden ingezet. Daarnaast werken een aantal specialisten mee aan het project, waaronder een huisarts, politie, GGD, psycholoog, longarts en specialisten uit de verslavingszorg.

In de 2de en begin 3de klas krijgen de leerlingen al enige jaren interactieve voorlichting van Stichting Be Aware over Gewoonten en Verslaving. Dit nieuwe project is een pilot tussen Stichting Be Aware en Het Baarnsch Lyceum, waarbij de insteek is dat leerlingen veel meer zelf betrokken raken bij het thema door zelf aan de slag te gaan. Tevens geeft het ouders/verzorgers en jongeren een mooie gelegenheid het onderwerp Gewoonten en Verslaving  weer eens thuis te bespreken, want: Mijn Leven is Mijn Keuze!

« Terug

Sluiten Inloggen