‘Aula van Het Baarnsch Lyceum één Europa!’

woensdag 18 april 2018 15:21

‘Aula van Het Baarnsch Lyceum één Europa!’

Na weken hard werken presenteerden de leerlingen uit klas 2 gisteren aan elkaar en ouders/verzorgers hun Europees land tijdens de Europamarkt. Op de markt waren totaal 38 landen vertegenwoordigd. De markt werd geopend door de heer Horck, adviseur Europa bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Vak Europa

Leerlingen uit de tweede klas volgen het vak Europa. Zij leren over de topografie, het moderne Europa en de politiek van de Europese Unie.  Zij duiken in de actualiteiten en in de geschiedenis van alle Europese landen. De laatste periode kregen alle leerlingen een Europees land toegewezen en verzamelden ze in groepjes zoveel mogelijk informatie en attributen. Vervolgens maakten zij een mooie prospectus van hun land.

Opening

De Europamarkt werd om 10.15 uur geopend door de heer Horck, adviseur Europa bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij is betrokken bij de advisering over de toekomst van de Europese Unie. Tevens onderzoekt hij of een wetsvoorstel Europees moet worden aangepakt of beter op nationaal niveau kan worden opgelost. Na de opening gingen de leerlingen deze dag door middel van opdrachten Europa ontdekken. Haddeen ze alle antwoorden goed, dan kregen ze een echt Italiaans ijsje!

Verslag

RTV Baarn was aanwezig bij de Europamarkt en maakte het volgende verslag https://www.youtube.com/watch?v=BGHKIfpUXdY.