Menu

Voor jouw toekomst

Onze school verbindt cognitie met creativiteit, onze school verbindt vrijheid met waarden en normen. Het Baarnsch Lyceum is de schakel tussen een rijke traditie en de veelbelovende toekomst.

Input schoolvoorstelling 2017-2018

dinsdag 04 juli 2017 09:10

Input schoolvoorstelling 2017-2018

Na het geslaagde project Het Offer van een Koningsdochter biedt het HBL komend jaar weer een theaterproject voor leerlingen die graag willen toneelspelen, dansen, muziek maken of kostuums ontwerpen.

De titel van het project is nog een verrassing, maar in grote lijnen is dit wat je kunt verwachten.

- We starten met een gezamenlijk Theaterweekend. In dit weekend gaan we met alle partijen, licht, muziek, beeldend, dans en spel allereerst kennismaken met elkaar. En natuurlijk gaan we improviseren met en ons oriënteren op het thema van ons stuk. Tevens zullen er bijzondere masterclasses gegeven worden door diverse professionals uit het werkveld.

- Dan start er een repetitieperiode waarbij we van alles gaan ontdekken over het vak theater maken. Wat is improviseren en welke technieken heb je daarbij nodig, hoe kan je een ander ondersteunen in zijn spel, wat zegt de tekst en hoe verbeeld je dat het spannendst, hoe kun je een personage ontwikkelen, hoe kunnen we samenspel verder trainen en waar kun je jouw bewegingstaal verrijken, enzovoort. Tevens gaan de mogelijkheden en functies van licht en ruimte op een theatervloer onderzocht worden en maken we ontwerpen voor decor en kostuums en gaan we deze ook uitvoeren.

- Tussendoor zullen we gezamenlijk ’n uitstapje maken naar bijvoorbeeld Amsterdam om een gerelateerde voorstelling te gaan bekijken en zullen we gezamenlijk ’n etentje hebben bij de regisseuse.

- Bijna aan het eind houden we weer een repetitie weekend. Een weekend waarin alle bovengenoemde facetten samenkomen. Snel erna zullen we dan een aantal malen samen de voorstelling op school opvoeren.

Zoals je ziet kun je je dit jaar opgeven als speler, maar zeker ook als danser, lichtman/vrouw, muzikant of decor/kostuumontwerper. Wij zoeken leerlingen die super gemotiveerd zijn, die afspraken nakomen en er samen voor willen gaan. De repetitietijden zijn na school en op school.

Er is ook hierbij sprake van ‘huiswerk’ (zoals teksten leren of opdrachten maken zoals bijvoorbeeld: schrijf een gedicht, monoloog, maak een ontwerp, verzin een scene etc). Dat wil zeggen dat als je je opgeeft, je gaat werken in teamverband en de les wel vrijwillig maar niet vrijblijvend is! Er zal zeker een enorme inzet van je gevraagd worden!

Maar je krijgt er ook een hoop voor terug. Je leert weer nieuwe leerlingen van school kennen, je zult ’n leuke en veilige plek hebben om je creatief te uiten. En natuurlijk ga je super veel leren over theater maken! En met elkaar is dat sowieso altijd een leuk en spannend avontuur!

Ben je geïnteresseerd en wil je mee doen? Geef je dan snel op via hbl@hetbaarnschlyceum.nl en vermeld erbij voor welk onderdeel jij specifiek belangstelling hebt! Er zijn geen kosten aan verbonden.

« Terug

Nieuws

RSS icon linking to RSS overview

Schoolboeken: nog uit te leveren leermiddelen

maandag 10 juli 2017 10:47 De leerlingen hebben hun schoolboeken voor het nieuwe schooljaar inmiddels ontvangen: op woensdag 5 juli de leerlingen van de klassen 1 en op donderdag 6 juli die van de klassen 2 t/m 6.  Nog uit ... lees verder

Input schoolvoorstelling 2017-2018

dinsdag 04 juli 2017 09:10 Input schoolvoorstelling 2017-2018 Na het geslaagde project Het Offer van een Koningsdochter biedt het HBL komend jaar weer een theaterproject voor leerlingen die graag willen toneelspelen, ... lees verder

Definitieve examenuitslag

vrijdag 30 juni 2017 14:14 De definitieve examenuitslag is bekend. Een aantal heeft heel goed gebruik gemaakt van het herexamen en is daarmee alsnog geslaagd. Ik ben trots op onze examenleerlingen, trots op onze docenten. ... lees verder

Oproep

donderdag 29 juni 2017 10:30 Het Baarnsch Lyceum is op zoek naar mensen die twee keer per schooljaar een module kunnen geven in een vreemde taal. De lessen worden gegeven in klas 2 havo/vwo in de lessen van het speerpunt ... lees verder

Diploma-uitreiking havo en vwo

woensdag 28 juni 2017 10:07 Op woensdag 5 juli is de diploma-uitreiking voor de havo. Op donderdag 6 juli is de diploma-uitreiking voor het vwo. Op beide dagen vindt de uitreiking buiten plaats.  Organisatorische zaken:  ● ... lees verder
Sluiten Inloggen