Menu
BaarnschLyceum_header_opendag_4.jpg

Input schoolvoorstelling 2017-2018

dinsdag 04 juli 2017 09:10

Input schoolvoorstelling 2017-2018

Na het geslaagde project Het Offer van een Koningsdochter biedt het HBL komend jaar weer een theaterproject voor leerlingen die graag willen toneelspelen, dansen, muziek maken of kostuums ontwerpen.

De titel van het project is nog een verrassing, maar in grote lijnen is dit wat je kunt verwachten.

- We starten met een gezamenlijk Theaterweekend. In dit weekend gaan we met alle partijen, licht, muziek, beeldend, dans en spel allereerst kennismaken met elkaar. En natuurlijk gaan we improviseren met en ons oriënteren op het thema van ons stuk. Tevens zullen er bijzondere masterclasses gegeven worden door diverse professionals uit het werkveld.

- Dan start er een repetitieperiode waarbij we van alles gaan ontdekken over het vak theater maken. Wat is improviseren en welke technieken heb je daarbij nodig, hoe kan je een ander ondersteunen in zijn spel, wat zegt de tekst en hoe verbeeld je dat het spannendst, hoe kun je een personage ontwikkelen, hoe kunnen we samenspel verder trainen en waar kun je jouw bewegingstaal verrijken, enzovoort. Tevens gaan de mogelijkheden en functies van licht en ruimte op een theatervloer onderzocht worden en maken we ontwerpen voor decor en kostuums en gaan we deze ook uitvoeren.

- Tussendoor zullen we gezamenlijk ’n uitstapje maken naar bijvoorbeeld Amsterdam om een gerelateerde voorstelling te gaan bekijken en zullen we gezamenlijk ’n etentje hebben bij de regisseuse.

- Bijna aan het eind houden we weer een repetitie weekend. Een weekend waarin alle bovengenoemde facetten samenkomen. Snel erna zullen we dan een aantal malen samen de voorstelling op school opvoeren.

Zoals je ziet kun je je dit jaar opgeven als speler, maar zeker ook als danser, lichtman/vrouw, muzikant of decor/kostuumontwerper. Wij zoeken leerlingen die super gemotiveerd zijn, die afspraken nakomen en er samen voor willen gaan. De repetitietijden zijn na school en op school.

Er is ook hierbij sprake van ‘huiswerk’ (zoals teksten leren of opdrachten maken zoals bijvoorbeeld: schrijf een gedicht, monoloog, maak een ontwerp, verzin een scene etc). Dat wil zeggen dat als je je opgeeft, je gaat werken in teamverband en de les wel vrijwillig maar niet vrijblijvend is! Er zal zeker een enorme inzet van je gevraagd worden!

Maar je krijgt er ook een hoop voor terug. Je leert weer nieuwe leerlingen van school kennen, je zult ’n leuke en veilige plek hebben om je creatief te uiten. En natuurlijk ga je super veel leren over theater maken! En met elkaar is dat sowieso altijd een leuk en spannend avontuur!

Ben je geïnteresseerd en wil je mee doen? Geef je dan snel op via hbl@hetbaarnschlyceum.nl en vermeld erbij voor welk onderdeel jij specifiek belangstelling hebt! Er zijn geen kosten aan verbonden.

« Terug

Nieuws

RSS icon linking to RSS overview

Code rood

donderdag 18 januari 2018 10:39 In de loop van de ochtend is code rood afgegeven. Gelukkig zijn de meeste leerlingen op school. In de loop van de middag luwt de storm en kunnen leerlingen weer veilig naar huis. Sommige ... lees verder

Kerstmarkt Het Baarnsch Lyceum een succes!

maandag 15 januari 2018 08:41 Een mooie droge koude decemberavond, een sfeervol verlicht terrein, veel bezoekers, diverse optredens van o.a. het kerstkoor en kerstkramen die zijn bemand door leerlingen en hun mentoren, die ... lees verder

Opbrengst sponsorzwemmen voor Suriname

maandag 18 december 2017 10:39 Dinsdag 5 december was het zover; alle derdeklassers van Het Baarnsch Lyceum, gesponsord door familie en vrienden, hebben zoveel mogelijk baantjes gezwommen bij Sportboulevard de Engh in Soest. ... lees verder

Kerstmarkt Het Baarnsch Lyceum in het teken van Suriname

donderdag 30 november 2017 09:39 Elk jaar organiseert Het Baarnsch Lyceum vlak voor de kerstvakantie op eigen terrein een kerstmarkt, waarvan de opbrengsten naar een goed doel gaan. Dit jaar is de omgeving van het Surinaamse ... lees verder

International Stars zu Besuch in Aachen

woensdag 29 november 2017 10:29 'Op 8 november zijn wij, de International Stars uit de bovenbouw op excursie geweest naar Aken, Duitsland onder begeleiding van de rector, heer H. van Ommen en de afdelingsleider vwo 456, de heer ... lees verder

Agenda

Toetsweek examenklassen

maandag 22 januari 2018 220118 18-29 januari  lees verder

Stage van klas 3

maandag 22 januari 2018 220118 - lees verder

Toetsweek examenklassen

dinsdag 23 januari 2018 230118 t/m 29 januari  lees verder

Toetsweek examenklassen

woensdag 24 januari 2018 240118 t/m 29 januari  lees verder

Voorlichtingsavond h3v3

woensdag 24 januari 2018 240118 U ontvangt een uitnoding voor deze avond.  lees verder
Sluiten Inloggen