Menu
header_5 (1 van 1).jpg

Input schoolvoorstelling 2017-2018

dinsdag 04 juli 2017 09:10

Input schoolvoorstelling 2017-2018

Na het geslaagde project Het Offer van een Koningsdochter biedt het HBL komend jaar weer een theaterproject voor leerlingen die graag willen toneelspelen, dansen, muziek maken of kostuums ontwerpen.

De titel van het project is nog een verrassing, maar in grote lijnen is dit wat je kunt verwachten.

- We starten met een gezamenlijk Theaterweekend. In dit weekend gaan we met alle partijen, licht, muziek, beeldend, dans en spel allereerst kennismaken met elkaar. En natuurlijk gaan we improviseren met en ons oriënteren op het thema van ons stuk. Tevens zullen er bijzondere masterclasses gegeven worden door diverse professionals uit het werkveld.

- Dan start er een repetitieperiode waarbij we van alles gaan ontdekken over het vak theater maken. Wat is improviseren en welke technieken heb je daarbij nodig, hoe kan je een ander ondersteunen in zijn spel, wat zegt de tekst en hoe verbeeld je dat het spannendst, hoe kun je een personage ontwikkelen, hoe kunnen we samenspel verder trainen en waar kun je jouw bewegingstaal verrijken, enzovoort. Tevens gaan de mogelijkheden en functies van licht en ruimte op een theatervloer onderzocht worden en maken we ontwerpen voor decor en kostuums en gaan we deze ook uitvoeren.

- Tussendoor zullen we gezamenlijk ’n uitstapje maken naar bijvoorbeeld Amsterdam om een gerelateerde voorstelling te gaan bekijken en zullen we gezamenlijk ’n etentje hebben bij de regisseuse.

- Bijna aan het eind houden we weer een repetitie weekend. Een weekend waarin alle bovengenoemde facetten samenkomen. Snel erna zullen we dan een aantal malen samen de voorstelling op school opvoeren.

Zoals je ziet kun je je dit jaar opgeven als speler, maar zeker ook als danser, lichtman/vrouw, muzikant of decor/kostuumontwerper. Wij zoeken leerlingen die super gemotiveerd zijn, die afspraken nakomen en er samen voor willen gaan. De repetitietijden zijn na school en op school.

Er is ook hierbij sprake van ‘huiswerk’ (zoals teksten leren of opdrachten maken zoals bijvoorbeeld: schrijf een gedicht, monoloog, maak een ontwerp, verzin een scene etc). Dat wil zeggen dat als je je opgeeft, je gaat werken in teamverband en de les wel vrijwillig maar niet vrijblijvend is! Er zal zeker een enorme inzet van je gevraagd worden!

Maar je krijgt er ook een hoop voor terug. Je leert weer nieuwe leerlingen van school kennen, je zult ’n leuke en veilige plek hebben om je creatief te uiten. En natuurlijk ga je super veel leren over theater maken! En met elkaar is dat sowieso altijd een leuk en spannend avontuur!

Ben je geïnteresseerd en wil je mee doen? Geef je dan snel op via hbl@hetbaarnschlyceum.nl en vermeld erbij voor welk onderdeel jij specifiek belangstelling hebt! Er zijn geen kosten aan verbonden.

« Terug

Nieuws

RSS icon linking to RSS overview

Theatervoorstelling De ingebeelde ziekte

donderdag 10 mei 2018 11:40 Theatervoorstelling De ingebeelde ziekte Leerlingen uit diverse klassen zijn ook dit jaar weer druk bezig geweest met de jaarlijkse theatervoorstelling. De ingebeelde zieke oftewel Le Malade ... lees verder

‘Aula van Het Baarnsch Lyceum één Europa!’

woensdag 18 april 2018 15:21 ‘Aula van Het Baarnsch Lyceum één Europa!’ Na weken hard werken presenteerden de leerlingen uit klas 2 gisteren aan elkaar en ouders/verzorgers hun Europees land tijdens de Europamarkt. Op de ... lees verder

Programma Dies 2018

dinsdag 17 april 2018 08:31 Programma Dies 2018 Op woensdag 18 april en donderdag 19 april 2018 is de Dies, de verjaardag van de school. Het thema is Carnaval! Klik hier voor het programmaboekje voor beide dagen. Bekijk hier... lees verder

Rooster tienminutengesprek met de mentor gepubliceerd

maandag 09 april 2018 09:52 Het rooster voor de tienminutengesprek met de mentor van 12 april en 17 april is gepubliceerd. U heeft op 8 april een e-mail ontvangen met de datum en tijd van het tienminutengesprek met de ... lees verder

De Dies komt eraan!

woensdag 04 april 2018 11:38 De Dies komt eraan! Op woensdag 18 april (onderbouw) en donderdag 19 april (onderbouw en bovenbouw) is de Dies. De Dies is de verjaardag van de school (99!) en wordt gevierd met een veelheid aan ... lees verder

Agenda

U-talent v5

zondag 27 mei 2018 270518 Excursie 27 t/m 30 mei  lees verder

Resonans ob en bb ouders en leerlingen

donderdag 31 mei 2018 310518 - lees verder

Toernooi bovenbouw klassen

maandag 04 juni 2018 040618 Het 8e en 9e lesuur. lees verder

U-talent 3v

maandag 04 juni 2018 040618 Desbetreffende leerlingen worden op de hoogte gesteld. Maandag 4 juni en dinsdag 5 juni.  lees verder

Veldwerk v4 biologie

dinsdag 05 juni 2018 050618 - lees verder
Sluiten Inloggen