Instromen vanuit buitenland

Instromen
Instromen in klas 1 en hoger is mogelijk mits er voldoende ruimte is binnen de klas/lesgroep. Dit is afhankelijk van het vakkenpakket dat je kiest. Instromen kan aan het begin van het schooljaar of tussentijds.

De desbetreffende afdelingsleider zal na ontvangst van aanmeldingsformulier je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek (indien mogelijk, anders contact via e-mail of telefoon). Hij/zij zal je vragen om een aantal officiële documenten mee te nemen (toe te sturen) waaruit blijkt wat je niveau/leerjaar is.

Als het niveau/leerjaar is bepaald zal de afdelingsleider kijken of er ruimte is in de klassen om je te plaatsen. Als er een plek beschikbaar is (eventueel na wijziging vakkenpakket) ontvangt u een bevestiging van plaatsing. Dit document kunt u aan de huidige school geven. De leerlingadministratie zal je daarna definitief inschrijven.

Toelatingseisen
We hebben geen speciale toelatingseisen voor leerlingen die in klas 2 en hoger willen instromen. Natuurlijk moet je voldoen aan het niveau dat aansluit bij ons onderwijs. Voorwaarde voor plaatsing is dat er voldoende plaats is in de lesgroepen. Soms vragen we je ook om een aantal toetsen te maken om te kijken wat volgens ons de beste plek is om in te stromen.

Meer informatie of aanmelden:

• Mevrouw Bijvank, havo 1,2 en 3,  byv@hetbaarnschlyceum.nl

• Meneer Bessems, atheneum en gymnasium 1, 2 en 3,  bem@hetbaarnschlyceum.nl