Feestelijke online opening nieuwe gymnasium gebouw!

“Ik had het nieuwe gymnasium gebouw met trots live willen openen’, begint Robbert Bessems, conrector klas 1 en 2, de feestelijke online opening met de 46 eerstejaars gymnasiasten, medewerkers, ouders/verzorgers en genodigden. Helaas was het niet mogelijk om een fysieke opening te organiseren i.v.m. de corona maatregelen, maar werd het ondanks de beperking een mooie aftrap!

Tijdens de opening was er een video te zien waarin de rector, conrector, vakdocenten en leerlingen een inkijkje gaven in het nieuwe onderwijsconcept. Daarnaast hebben de bedrijven Portakabin en Eromesmarko laten zien, hoe zij met een mooi gebouw en een spannende inrichting hebben bijgedragen aan het nieuwe concept. Burgemeester Röell en wethouder onderwijs Prakke van Baarn waren ook bij de online opening. Zij toonden hun enthousiasme en komen graag, wanneer de beperkingen zijn versoepeld, langs om ook daadwerkelijk het openingslint te knippen en het nieuwe concept live te beleven.

_V1_8406.jpg _V1_8411.jpg _V1_8413.jpg

_V1_8416.jpg _V1_8418.jpg _V1_8415.jpg

Het nieuwe onderwijsconcept
Aan het begin van dit schooljaar is het nieuwe gymnasium 1 van start gegaan. 46 leerlingen, 2 mentoren en 15 vakdocenten zijn met vol enthousiasme begonnen aan het nieuwe onderwijsconcept dat naast het compacte reguliere lesprogramma, zichtbaar tijd vrij maakt voor verdieping en verbreding, afgestemd op de leerlingen.

Lesruimtes
De nieuw ingerichte lesruimtes zijn speciaal afgestemd op differentiatie in het lesgeven. De uitgangspunten van het onderwijs zijn: de basis op orde, ruimte voor verdieping/verbreding/ verrijking voor iedereen, intensieve begeleiding door docenten en mentoren en stimuleren zelf verantwoordelijkheid te nemen, waar het kan en past.

In het nieuwe gebouw zijn er drie multifunctionele ruimtes waar docenten en leerlingen op verschillende plekken op verschillende manieren met hun schoolwerk bezig kunnen zijn. Samen met de leverancier van schoolmeubilair is er een inrichting van het gebouw ontwikkeld. Het meubilair is zo gekozen dat je makkelijk in groepjes of individueel kunt werken en in verschillende soorten opstellingen.

Feedback
Gedurende het schooljaar worden ouders en leerlingen in steeds wisselende groepjes betrokken bij de doorontwikkeling van het concept. Ouders en leerlingen denken regelmatig mee en geven feedback. Met deze feedback wordt het nieuwe gymnasium 1 steeds verder doorontwikkeld.

Schermafbeelding 2020-06-22 om 13.25.57.png

Afbeelding: Artist Impression door Eromesmarko: Op basis van de visie van dit onderwijsconcept is samen met de leverancier van het schoolmeubilair een inrichting van het nieuwbouw ontwikkeld. Zo zou het er dus uit kunnen komen te zien. Dat heeft geresulteerd in 3 multifunctionele ruimtes waar docenten en leerlingen op verschillende plekken op verschillende manier met hun schoolwerk bezig kunnen zijn.