GSA

Elke onderdrukking veroorzaakt oorlog. Niemand wil onderdrukt worden door een ander. Niemand wil minder waard zijn dan een ander. Dat mensen van elkaar verschillen is juist mooi en moeten we accepteren. Iedereen is anders en dat is goed. Gelijkheid is niet haalbaar, gelijkwaardigheid is dat wel. Ieders leven is evenveel waard.

Heteroseksualiteit is de norm in onze maatschappij. Verschil je van deze norm dan word je vaak behandeld als een ‘minder’ mens. Je hebt een ‘mindere’ seksualiteit die zogenaamd onnatuurlijk is. Homoseksualiteit bestaat echter al zolang de mens op aarde rondloopt. Er is bewijs van homoseksualiteit in allerlei oude beschavingen. In het Egypte van 3300 voor Christus en bij de oude Grieken keek niemand op van homoseksualiteit. Onze moderne samenleving is gefundeerd op veel principes uit de Griekse samenleving. Waarom hebben wij niet de tolerantie, acceptatie en openheid voor homoseksualiteit van de oude Grieken overgenomen? Homoseksualiteit is van alle tijden en van alle culturen.

De Gay Straight Alliance op Het Baarnsch Lyceum is een leerlingenorganisatie die zich inzet voor acceptatie van seksuele diversiteit op onze school. Volgens de statistieken behoort 1 op de 10 jongeren in Nederland tot de LHBT-groep. (Lesbisch Homo- Biseksueel Transgender) Dat betekent dat er op onze school 100 leerlingen zijn met een andere dan de meest voorkomende seksuele geaardheid. Deze leerlingen moeten zich, net als alle andere leerlingen van het Het Baarnsch Lyceum, veilig voelen op school. Of ze nou homo, hetero, lesbo, bi of ‘in dubio’ zijn. Kijk voor meer informatie op www.gaystraightalliance.nl

Kom naar ons toe!

Heb je problemen op school? Zit je met vragen? En zou je die met iemand willen delen? Heb je een tip voor ons? Wil je ons graag helpen? Wij zijn altijd bereikbaar via gsa@hetbaarnschlyceum.nl. Kijk ook eens op www.gaystraightalliance.nl. Je zou zowel ons kunnen mailen als onze begeleidende docent, meneer Mreijen via mre@hetbaarschlyceum.nl.

Alle gesprekken zijn natuurlijk vertrouwelijk!