Menu

December op Het Baarnsch Lyceum opnieuw in het teken van de medemens nabij

Traditiegetrouw organiseert Het Baarnsch Lyceum ook dit jaar weer een kerstactie. Dit keer is er opnieuw gekozen voor de medemens dicht bij huis. De leerlingen en mentoren gaan onder de bezielende leiding van de UNESCO-leerlingenwerkgroep  aan de slag met kerstpakketten voor de Voedselbank.

In Nederland zijn er meer dan een miljoen mensen die in relatieve armoede leven. Ook in Baarn en Soest zijn er gezinnen afhankelijk van de Voedselbank. Daarom gaan alle mentorklassen kerstpakketten samenstellen met bijvoorbeeld kaarsen, kerstkransen, kerstlichtjes en ‘luxe’ kerst foodproducten voor de lokale Voedselbank. Op donderdag 17 december worden de pakketten opgehaald door de Voedselbank en verspreid onder mensen die daarmee geholpen zijn.

UNESCO-scholen
De UNESCO-leerlingenwerkgroep van Het Baarnsch Lyceum doet dit niet alleen, maar samen met andere UNESCO-scholen (Karel Keizer college, Friesland college, Bavinckschool, Osdering van Putten, Sancta Maria Haarlem, Porta Mosana college en het RSG Trompmeesters) uit het hele land.
De actie wordt ook gesponsord door UNESCO-Nederland en RajaPack die de dozen voor ons verzorgt.

Traditionele kerstmarkt gaat niet door
De traditionele kerstmarkt die de leerlingen en medewerkers al verschillende jaren organiseren, kan helaas dit jaar niet doorgaan a.g.v. de coronamaatregelen.

Sluiten Inloggen