‘Spullen’ voor het Archief van Het Baarnsch Lyceum?

Met enige regelmaat ontvangt Het Baarnsch Lyceum de vraag of de school interesse heeft in ‘oude spullen’. De school beheert een groot archief en onze archivaris, de heer Hekking (tevens oud-docent kunst beeldende vorming), is ontzettend blij met nieuwe archiefstukken.

Zaterdag 13 april 2019 is de reünie vanwege het 100-jarig bestaan van de school. Gedurende de reünie is er een fototentoonstelling en musea tafels met oude archiefstukken. We willen alle oud-leerlingen en oud-medewerkers oproepen om oude, maar ook bijzondere, spullen te schenken aan het archief van de school. Tijdens de reünie is er een stand aanwezig om de spullen af te geven en eventuele bijzondere verhalen te delen.

Suggesties ‘spullen’ die zouden kunnen worden geschonken en ‘spullen’ waar we naar op zoek zijn:

• Fotomateriaal zoals oude klassenfoto’s, foto’s van werkweken, toneelstukken en sportwedstrijden. Graag de foto voorzien, indien bekend, van het jaartal, klas, namen en wie de foto heeft geschonken. Foto’s kunnen worden gescand en later teruggestuurd worden. Schrijf uw naam en adres achter op de foto.
  • Een lint van de Seniores met daaraan het embleem van HBL.
  • Schoolgidsen van het Incrementum.
  • Bijzondere zoals Animo’s-Uitlaat (de alterntieve Animo), LustrumAnimo’s, AfscheidsAnimo’s en Animo’s van voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog

Heeft u een vraag of een bijzonder verhaal. Deze kunt u ook sturen naar hbl@hetbaarnschlyceum.nl.